Wat is web scraping?

Alle gewenste online data eenvoudig tot je beschikking met web scraping.

Het klinkt als een cliché, maar data is overal. Offline, maar vooral online is een berg aan bruikbare informatie te vinden. Het web is een onuitputtelijke bron van waardevolle informatie, ook voor zaken waar je misschien niet eens direct aan denkt.

Gebruik de informatie die online beschikbaar is om jullie organisatie te versterken. De data is beschikbaar, je hoeft het alleen maar te vinden, te vertalen en toe te passen.

VAN ONGESTRUCTUREERDE DATA NAAR WAARDEVOLLE DATA

Hoe werkt web scraping?

1. Data van het web verzamelen

In overleg bepalen we een scherpe zoekopdracht voor het verzamelen van de benodigde data van het web. De scraper verzamelt een grote hoeveelheid ongestructureerde data die speciaal op basis van jouw wensen is gevonden.

2. Data uniform structureren

Het is belangrijk om de gevonden data op een eenduidige manier te structureren, zodat de data bruikbaar wordt. Wij zorgen dat de data uniform wordt weergegeven, zodat het toe te passen is zoals jij dat in gedachten hebt.

3. Data toepasbaar maken

De gestructureerde data wordt beschikbaar gesteld via Excel, Google Data Studio, CSV-bestand, server, XML-bestand of API koppeling. Samen bekijken we de beste manier om de data te ontsluiten. Zo heb jij hapklare toepasbare data.

Het kan wél: alle gewenste online data eenvoudig tot je beschikking.

Voor een vast bedrag
per maand of search

Opgeleverd in elk
gewenst bestandsformaat

Pure tijdwinst en
altijd op de hoogte

Je kunt de data die je wenst op elke gewenste frequentie tot je beschikking hebben. Hiervoor heb je geen kennis, tijd of resources nodig.
Je hoeft maar één ding te doen: neem contact met ons op.

Met behulp van web scraping halen we de door jou gevraagde informatie razendsnel van het internet. Wij verzamelen de data en vertalen het naar een voor jullie bruikbaar format, zodat je het direct kunt gebruiken. Zo kunnen jullie je tijd optimaal besteden aan de hoofdzaken.

Ook bruikbare data van het web verzamelen?

BRUIKBARE INFORMATIE DESTILLEREN UIT DE BERG ONGESTRUCTUREERDE DATA

Waar kan ik web scraping voor gebruiken?

Vind leads of kandidaten. Doe onderzoek. Analyseer reviews of advertenties. Verzamel alle relevante SEO informatie op één plek. Houd zicht op de concurrentie. En vooral: maximaliseer omzet. Mogelijkheden genoeg.

Informatie verzamelen met web scraping

Met web scraping verzamel je data die voor jou interessant is. Web scraping wordt ook wel web harvesting en screen scraping genoemd.

Web scraping maakt het eenvoudig om de juiste informatie van het web te verzamelen. Het is een techniek waarbij informatie wordt geëxtraheerd, opgeslagen en geanalyseerd door middel van software. Wij doen dit met in Python geprogrammeerde software bots die snel en efficiënt de informatie te vinden die jij nodig hebt. Daar kan geen handwerk tegenop.

De uitdaging is om uit de berg met ongestructureerde data de bruikbare informatie te destilleren en dit vervolgens gestructureerd op te slaan en te verwerken. Daarna kan de informatie voor andere doeleinden bewaard en gebruikt worden.

Kant-en-klare informatie tot je beschikking

Google is misschien wel het bekendste voorbeeld van een bedrijf dat web scraping toepast. Zij zoeken met hun Google bot het internet af en indexeren alle websites, om dit vervolgens te vertalen naar kant-en-klare zoekresultaten. Deze informatie is voor jou als gebruiker direct te gebruiken.

Ook jij kunt met web scraping relevante informatie verzamelen en omzetten naar een vorm waarmee je direct aan de slag kunt.

Het inzetten van web scraping gebeurt vaak als de gewenste data niet op een gestructureerde manier te krijgen of te koop is. Een scraper kun je eenmalig of periodiek inzetten, zodat je op elk gewenst moment over de juiste data beschikt.